4.84.84.84.84.8

Het auberginesallad med chili och citron är en mustig het sallad med bönor, brysselkål och pressad citron.

För 4 personer:

Ingredienser

1 aubergine
50 g champinjoner
1 gul lök
1 röd chili, t ex spansk peppar
25 g smör, + 25 g
1 tsk sambal oelek
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
200 g brysselkål
50 g gröna bönor
1 zucchini, liten
1 morot
2 krm flingsalt
0,5 tsk citron, pressad

30 minuter

Het auberginesallad med chili och citron – gör så här:

  1. Ansa och skär aubergine och champinjoner i bitar. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin.
  2. Fräs auberginen i 25 g smör tillsammans med chili, sambal och paprikapulver i en panna tills den är helt mjuk.
  3. Fräs champinjoner och lök i 25 g smör i en stekpanna tills löken mjuknat. Krydda med salt och peppar.
  4. Ansa brysselkål och bönor. Ansa och skär zucchinin i mindre bitar. Skala och skär moroten i bitar. Förväll grönsakerna i saltat vatten 4–5 min. Låt rinna av.
  5. Blanda de frästa grönsakerna med de förvällda. Krydda med flingsalt och ringla citronsaft över salladen.