Herrgårdsgryta med kyckling

Här har vi lånat smaksättningen från den klassiska slottssteken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer - (250 g)
  • 1 lök - gul
  • 1 morot
  • 2 tsk smör
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • 3 anjovisfiléer
  • 4 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1,5 dl laga lättgrädde - (Kelda 5 %)
  • 1 msk persilja - hackad

Tillbehör

  • 350 g potatis - kokt

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar. Skala och klyfta löken. Skala och skiva moroten.

  2. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg i och fräs löken.

  3. Tillsätt morötter, vatten, smulad buljong, ansjovis, pepparkorn och lagerblad.

  4. Låt allt koka ca 10 minuter.

  5. Rör ut mjölet i lite av gräddmjölken, tillsätt resten och rör ner i såsen. Låt koka ytterligare några minuter. Strö över persilja. Servera med kokt potatis.

  6. Ca 395 kcal per portion.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!