4.84.84.84.84.8

En typ av chokladsås som blivit väldigt populär senaste tiden är, hard topping, alltså den chokladsås som stelnar så fort du häller den över glassen. Den är dessutom väldigt enkelt att göra och innehåller bara tre ingredienser: Mörk choklad, kokosolja och vatten (dvs helt utan grädde och utan socker!).

För 1

Ingredienser

100 g mörk choklad (70%)
1 dl kokosolja
1 msk vatten

Varm chokladsås som stelnar – gör så här:

  1. Hacka mörk choklad. 
    Hacka choklad
  2. Smält kokosoljan i en kastrull. 
    chokladsås med kokosolja
  3. Lägg i chokladen och låt smälta. 
    chokladsås hard topping
  4. Häll i en matsked vatten och rör runt.
    stel chokladsås recept
  5. Häll över glassen. Chokladsåsen har stelnat inom två minuter. Mums…
    glass med stelnad chokladsås

 

VIDEO: Chokladsås som stelnar på glassen

Fler recept med: Efterrätt och dessert