Hemmagjord chokladsås som stelnar (bara 3 ingredienser)

En typ av chokladsås som blivit väldigt populär senaste tiden är, hard topping, alltså den chokladsås som stelnar så fort du häller den över glassen. Den är dessutom väldigt enkelt att göra och innehåller bara tre ingredienser: Mörk choklad, kokosolja och vatten (dvs helt utan grädde och utan socker!).
Foto: Linda Nestor

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad - (70%)
  • 1 dl kokosolja
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Hacka mörk choklad. 

  2. Smält kokosoljan i en kastrull. 

  3. Lägg i chokladen och låt smälta. 

  4. Häll i en matsked vatten och rör runt.

  5. Häll över glassen. Chokladsåsen har stelnat inom två minuter. Mums...

VIDEO: Chokladsås som stelnar på glassen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!