Vegansk kladdkaka med svarta bönor (enkelt och gott!)

Den här kladdkakan är helt vegansk (innehåller varken ägg- eller mjölkprodukter), och smakar helt fantastiskt. Den magiska ingrediensen är svarta bönor, som verkligen ger kladdkakan en helt underbar konsistens.

 

45 min

Vegansk kladdkaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°. Mixa bönorna.
  2. Häll ner resten av ingredienserna utom nötterna. Mixa till en slät smet.
  3. Vänd ner paranötterna i smeten.
  4. Smörj en form med kokosolja, och strö med lite kokosflingor, om du vill. Använd en fyrkantig form (ca 23 x 23 cm) eller en rund form (23-26 cm diameter)
  5. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

 

Tips: Smält 50 g choklad (70%) och pensla över kladdkakan när den har svalnat. Låt chokladen stelna och skär sedan i bars. Perfekt till eftermiddagsfikat eller bara när du är sugen.

 

Recept: Alexandra Larsson ur #bakboken (Bonnier Fakta)

Alexandra Larsson är vinnare av Hela Sverige Bakar 2014, som går i Sjuan. #bakboken är hennes första egna kokbok.

Recept från