Hemlagad müsli

Recept på hemlagad müsli. Citron- och honungsrostade nötter med fikon- och bärsallad är nyttiga och lyxiga tillbehör till müslin. Förenkla till vardags genom att blanda rostad müsli med nötter, kokosflingor, russin och torkad frukt.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 8 dl havregryn - eller grynblandning
  • 1,5 dl äppeljuice - koncentrerad
  • 2 msk rapsolja

Till servering

  • yoghurt - naturell

Tillbehör

  • sallad med fikon, bär och honungssås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.

  2. Blanda grynen i en skål med äppeljuice och olja. Bred ut grynen på en bakpappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min, rör om 3–5 gånger under tiden. Låt kallna.

  3. Förvara i lufttät burk med lock. Servera till yoghurt och tillbehör.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!