Hemlagad färskost

Recept på hemlagad färskost. Filen behöver gott om tid att rinna av till krämig ost. Förbered gärna dagen före så att smakerna hinner mogna.

För 4 dl:

Ingredienser

1 liter filmjölk
1 vitlöksklyfta
1 dl crème fraiche
1 msk persilja finhackad
1 msk rosmarin finhackad
2 krm salt

15 minuter + 45 minuter koktid + 4 h avrinning

Hemlagad färskost – gör så här:

  1. Ställ filmjölkspaketet i en stor kastrull och fyll på med vatten så att det täcker ca 2/3 av paketet. Koka upp och sjud sakta ca 45 min.
  2. Öppna paketet och häll filmjölken i ett kaffefilter eller i en silduk. Låt rinna av i kylen ca 4 timmar.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, crème fraiche och örter med den avrunna färskosten. Krydda med salt. 

 

Fler recept med: Röror