Hemlagad äppelglögg

Recept på hemlagad äppelglögg. Smakrik glögg gjord på äppelmust. Konjak ger extra värme till smaken.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 5 dl äppelmust
  • 1 bit ingefära - (ca 2 cm)
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 kanelstång
  • 1 krm kardemummakärnor
  • 1 citronskiva
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 5 cl konjak

Gör så här

  1. Häll äppelmusten i en kastrull. Skala och skiva ingefäran. Lägg ingefära, kryddnejlikor, kanel, kardemumma och citron i musten och koka upp.

  2. Ta kastrullen från plattan och tillsätt vin och konjak. Låt glöggen dra 15–20 min.

  3. Sila bort kryddorna och värm glöggen till 85° före servering.

Passar bra till glöggen

Salta tilltugg

Enkla västerbottensost- och valnötsbröd 

Smördegstarte med glögglaserad lök och chèvre

Salmalax med citronett, frasig grönkål och ingefärs- och sojamajonnäs

Söta tilltugg

Päron- och ingefärs­paj med citron- och kardemummasocker

Saffranstryffel med torkade tranbär och kokos

Äppelbulle med vit choklad, kardemumma och pekannötter

Dryck

Kaffe

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!