Hemgjort kakaopulver

Smaksatt kakao är toppen att ha hemma. Rör ner den i varm mjölk eller pudra den över vaniljglass när sötsuget sätter in.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl råsocker - + 1 dl råsocker
  • 1 stjärnanis
  • 0,5 tsk kardemummakärnor
  • 0,5 tsk chiliflakes - (Santa Maria red hot chilipepper)
  • 1,5 dl kakao - (ca 70 % kakaohalt)

Till en kopp

  • 2 dl mjölk - + 0,5 dl mjölk

Gör så här

  1. Finhacka vaniljstången. Mal den med 1/2 dl av sockret och resten av kryddorna i en kaffekvarn eller med en mixerstav*. Alternativt kan du mortla för hand.

  2. Blanda kryddblandningen med kakao och resten av sockret. Häll upp på burk med tättslutande lock.

  3. Till en kopp: värm 2 dl mjölk och blanda ner 1 dryg msk av det smaksatta kakaopulvret. Värm ytterligare 1/2 dl mjölk i en kastrull och vispa kraftigt med visp eller mixerstav till ett skum. Lägg skummet på toppen av den varma chokladdrycken. * Har du en mixerstav med lite större knivar kan du använda den.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!