Hemgjorda tortillachips med het salsa

Recept på hemgjorda tortillachips med het salsa. Tigersås är en bra smaksättare i både marinader, glazer och hamburgare. Eller som här, i salsan till tortillachipsen. Finns i vanliga livsmedelsbutiker.
Lisa Lemke

Ingredienser

  • 4 tortillabröd - stora, mjuka
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk paprikapulver - starkt
  • 0,5 tsk salt

Salsa

  • 2 paprikor - röda
  • 2 tomater
  • 1 gul lök - liten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk lime - pressad
  • 0,5 tsk tigersås - –1 tsk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Salsa: Kärna ur och hacka paprikorna. Halvera och kärna ur tomaterna och skär i små bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs allt i olja tills löken är mjuk, ca 5 min. Mixa slätt med mixerstav. Rör ner limesaft och tigersås. Krydda med salt och peppar. Låt stå i rumstemperatur ca 20 min.

  3. Sätt ugnen på 200°, grillfunktion. Skär tortillabröden i tårtbitar, lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja. Krydda med paprikapulver och salt.

  4. Rosta mitt i ugnen ca 10 min, tills chipsen börjar få fin färg. Låt kallna på plåten. Servera med salsan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!