4.24.24.24.24.2

Hemgjorda snickers med nötter och dadlar är magiska goda. Medjool-dadlar anses som de bästa och godaste, och de är inte lika söta som andra sorter.

För 8-10 bitar:

Ingredienser

1 dl hasselnötter
3 msk jordnötssmör
3 msk agavesirap
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt

Karamell:

10 medjool-dadlar, urkärnade
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
2 msk vatten
1 dl jordnötter, salta

Topping:

150 g choklad, mörk
0,5 dl jordnötter, salta, grovt hackade
flingsalt

20 minuter + 3 timmar i frys

Hemgjorda snickers med nötter och dadlar – gör så här:

  1. Mixa hasselnötterna till bottnen till ett fint mjöl. Tillsätt övriga ingredienser och tryck ut smeten i botten av en form, ca 10  x  20 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ formen i frysen ca 10 min.
  2. Karamell: Mixa dadlar, vaniljpulver och salt till en smet. Tillsätt vattnet, lite i taget, till en krämig kolakonsistens. Rör ner jordnötterna och bred smeten i ett jämnt lager över hasselnötsbottnen. Täck formen med plastfolie och ställ i frysen ca 3 timmar.
  3. Topping: Smält chokladen i mikro. Lyft upp kakan ur formen, skär den i bitar. Doppa bitarna i choklad och strö över jordnötter och flingsalt. Ställ kallt tills cho-kladen stelnat.
Fler recept med: Godis