Snickers med nötter och dadlar

Hemgjorda snickers med nötter och dadlar är magiska goda. Medjool-dadlar anses som de bästa och godaste, och de är inte lika söta som andra sorter.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 dl hasselnötter
  • 3 msk jordnötssmör
  • 3 msk agavesirap
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt

Karamell

  • 10 medjool-dadlar - urkärnade
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk vatten
  • 1 dl jordnötter - salta

Topping

  • 150 g choklad - mörk
  • 0,5 dl jordnötter - salta, grovt hackade
  • flingsalt

Gör så här

  1. Mixa hasselnötterna till bottnen till ett fint mjöl. Tillsätt övriga ingredienser och tryck ut smeten i botten av en form, ca 10  x  20 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ formen i frysen ca 10 min.

  2. Karamell: Mixa dadlar, vaniljpulver och salt till en smet. Tillsätt vattnet, lite i taget, till en krämig kolakonsistens. Rör ner jordnötterna och bred smeten i ett jämnt lager över hasselnötsbottnen. Täck formen med plastfolie och ställ i frysen ca 3 timmar.

  3. Topping: Smält chokladen i mikro. Lyft upp kakan ur formen, skär den i bitar. Doppa bitarna i choklad och strö över jordnötter och flingsalt. Ställ kallt tills cho-kladen stelnat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!