8 40 min +1 dygn för -russinen att dra + 12 timmar i kylen
Hemgjorda marsmallows med romrussin – gör så här:
- Russin: Packa russinen tätt i en burk och häll på rommen. Låt stå i rumstemperatur ca 1 dygn.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka vatten och socker tills det blir 127 grader. Ta upp gelatinbladen och tillsätt dem. Vicka lite på kastrullen så att de smälter.
- Häll sockerlagen över äggvitan. Börja vispa med elvisp eller i hushållsmaskin på full effekt. Smeten kommer först bli tunn men går sedan ihop och blir tjock och fluffig.
- Låt russinen rinna av och blanda ner 2/3 av dem i smeten (spara resten till garnering) när den svalnat. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa långa remsor på plåtar med smörgåspapper. Låt stå i kylen ca 12 timmar.
- Skär eller klipp längderna i bitar. Blanda majsstärkelse och florsocker. Rulla bitarna i sockerblandningen och skaka av det överflödiga. Garnera med russin.
Tips: Se till att allt är förberett och arbeta snabbt för att få glansiga och fina marshmallows. Om smeten börjar stelna blir den bubblig.