Hemgjord yoghurt

00000

Recept på hemgjord yoghurt. Mjölkpulver finns att köpa i de flesta mataffärer, oftast vid bakningshyllan. Får du inte tag på det kan det uteslutas, men då blir yoghurten något lösare.

För 4 personer:

Ingredienser

4 dl standardmjölk
2 msk mjölkpulver
2 msk naturell yoghurt gärna rumstempererad

Tillbehör:

jordgubbar
kokoschips

20 minuter +  6 timmar i ugn +  tid i kyl

Hemgjord yoghurt — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 60°. Värm mjölken till 95°.
  2. Ta kastrullen från plattan och vispa ner mjölkpulvret. Låt svalna till ca 45°. Vispa ner yoghurten.
  3. Häll mjölken i burkar eller små glas och täck med lock eller plastfolie. Ställ burkarna i en kastrull och fyll på med ca 2 cm 45° varmt vatten. Sätt locket på kastrullen och ställ den i ugnen. Stäng av ugnen och låt kastrullen stå i eftervärmen 6–8 timmar.
  4. Ta ut yoghurten och låt den kallna i kylen. Servera med jordgubbar och kokoschips. 
Fler recept med: Ägg och mejeri, Brunch, Frukost, Övrigt