Hemgjord yoghurt

Recept på hemgjord yoghurt. Mjölkpulver finns att köpa i de flesta mataffärer, oftast vid bakningshyllan. Får du inte tag på det kan det uteslutas, men då blir yoghurten något lösare.

Ingredienser

  • 4 dl standardmjölk
  • 2 msk mjölkpulver
  • 2 msk naturell yoghurt - gärna rumstempererad

Tillbehör

  • jordgubbar
  • kokoschips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 60°. Värm mjölken till 95°.

  2. Ta kastrullen från plattan och vispa ner mjölkpulvret. Låt svalna till ca 45°. Vispa ner yoghurten.

  3. Häll mjölken i burkar eller små glas och täck med lock eller plastfolie. Ställ burkarna i en kastrull och fyll på med ca 2 cm 45° varmt vatten. Sätt locket på kastrullen och ställ den i ugnen. Stäng av ugnen och låt kastrullen stå i eftervärmen 6–8 timmar.

  4. Ta ut yoghurten och låt den kallna i kylen. Servera med jordgubbar och kokoschips. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!