Hemgjord pasta med grön ärtpuré

Den gången man längtar efter att pyssla riktigt mycket i köket, gör man kanske egen tortellini eller bandpasta och då behövs en
pastamaskin för att kavla degen tunt.

Hemgjord pasta med grön ärtpuré

1. Kör mjöl, ägg, salt och olja till smulor i matberedare. Tillsätt, om det är mycket torrt, lite vatten i taget. Prova att krama smulorna i handen, det ska gå att få ihop dem till en fast deg. Samla ihop
degen i en plastpåse.
2. Gör fyllning, om du gör tortellini.
3. Dela degen i 4 delar och kavla en del i taget i pastamaskin, dubbelvik och kavla varje bit upprepade gånger, det gör den elastisk (bandpasta skärs i maskinen och hängs luftigt tills det är dags att koka). Till tortellini kavlas degen ut riktigt tunt och stansas till 8 cm-rundlar.
4. Pensla rundlarna med vatten om de känns torra, lägg 1 msk fyllning på varje, dubbelvik och tryck ihop kanterna väl.
Vik sedan halvmånen till en ring och vik och fäst snibbarna stadigt.
5. Lägg färdig tortellini på mjölat underlag och täck med handduk.
6. Inför serveringen: Lägg pastan i kokande saltat vatten och koka ca 4 min.

GRÖN ÄRTPURÉ TILL TORTELLINI

Gör så här:
1. Koka ärterna 4 min. Sila och spola snabbt med kallt vatten.
2. Mixa dem och tillsätt smör, ost, salt och peppar.
3. Kyl purén och fyll din tortellini.

Recept från