Müsli med nötter och frön

3.43.43.43.43.4

Recept på hemgjord müsli med nötter, torkad frukt, havregryn och vit choklad. Choklad och nötter gör det här till en riktig lyxmüsli. Perfekt för helgen!

För 1 liter:

Ingredienser

6 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1 dl nötter, hackade, t ex pekannötter eller pistaschnötter
1 dl rårörsocker
2 tsk kanel, mald
1 dl vatten
3 msk rapsolja
1 msk honung
50 g choklad, vit
1 dl bär eller frukt, frystorkat, t ex jordgubbar, ­hallon, äpplen, tranbär, russin, ­ananas, banan, papaya

20 minuter + 25 minuter i ugn

Müsli – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda havregryn, solrosfrön, pumpakärnor, kokosflingor och nötter i en stor skål. Rör i socker och kanel.
  2. Vispa ihop vatten, olja och honung. Häll vätskan i omgångar
    över grynblandningen och rör om. Använd händerna och krama blandningen så att vätskan fördelas jämnt.
  3. Bred ut blandningen i en långpanna med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen 20–25 min. Rör om några gånger under tiden så att det blir jämnt rostat och inte bränns. Låt müslin kallna.
  4. Hacka chokladen och blanda ner den och den torkade frukten i müslin. Förvara i en tätslutande burk.
Fler recept med: Frukt och bär, Övrigt, Ris och gryn