00000

Hembakat minikorv- och hamburgerbröd går bra att frysa in.

För 20 bröd:

Ingredienser

1,5 dl mjölk
25 g jäst
0,5 tsk salt
2 msk rapsolja
3 dl vetemjöl, (180 g)
0,75 dl fullkornsdinkelmjöl

Till hamburgerbröd:

vatten
sesamfrön

20 minuter + 1 timme jäsning + 10 min i ugn

Hembakat minikorv- och hamburgerbröd – gör så här:

  1. Värm mjölken till fingervarmt, 37°. Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken. Tillsätt salt, olja, vetemjöl och dinkelmjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa ca 30 min under bakduk.
  2. Dela degen i 20 bitar och forma till runda bollar och sedan till avlånga eller runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåts­papper och platta till de runda bröden. Jäs ytterligare ca 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 250°.
  3. Pensla hamburgerbröden med vatten och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt bröden kallna på galler.
Fler recept med: Bakning, Matbröd