Hembakat minikorv- och hamburgerbröd

Hembakat minikorv- och hamburgerbröd går bra att frysa in.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 0,75 dl dinkelmjöl fullkorn

Till hamburgerbröd

  • vatten
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Värm mjölken till fingervarmt, 37°. Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken. Tillsätt salt, olja, vetemjöl och dinkelmjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa ca 30 min under bakduk.

  2. Dela degen i 20 bitar och forma till runda bollar och sedan till avlånga eller runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåts­papper och platta till de runda bröden. Jäs ytterligare ca 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 250°.

  3. Pensla hamburgerbröden med vatten och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt bröden kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!