Hembakat knäckebröd

Hemmagjort knäckebröd är lättare att baka än vad man tror. Här är ett enklet och krispigt recept på hemmagjort knäckebröd. Räcker också till 40 små knäckebröd.
Petronella Wester
Hembakat knäckebröd
Hembakat knäckebröd Foto: Johan Adelgren

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten - fingervarmt
  • 2 msk flingsalt
  • 8 dl rågmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Smula ner jästen och blanda med fingervarmt vatten.

  2. Tillsätt salt och honung.

  3. Blanda ner mjölet. Degen ska vara klibbig.

  4. Strö 2 msk mjöl över degen och låt jäsa i cirka 1 timme.

  5. Gör en korv och dela upp degen i önskat antal bröd.

  6. Tillsätt rikligt med rågmjöl vid utkavlingen. Kavla varje bit tunn, bara några millimeter tjock.

  7. Måtta med en bunke och tryck ut knäckebröden. Använd ett litet runt mått för hålen i mitten.

  8. Grädda direkt i ugnen på 250 grader i 6–8 minuter. Passa noga för det kan gå fort.

  9. Låt svalna på galler för att de inte ska bli svampiga.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!