00000

Detta goda, spröda knäckebröd är mycket lättbakat och har en god smak av kummin. Gör gärna dubbel sats och förvara torrt så att det inte mjuknar.

För 6 bröd

Ingredienser

12,5 g jäst
2,5 dl vatten
1 msk hel kummin
0,5 msk salt
3,75 dl grovt rågmjöl
3,75 dl vetemjöl

1. Lös jästen i vattnet. Rör ner kummin, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 30 min.
2. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 6 bitar. Kavla ut till runda, tunna knäckebröd, stora som en ugnsplåt, på väl mjölat bakbord.
3. Grädda bröden i mitten av ugnen, 12-15 min, tills de hårdnat.
Låt kallna på galler.

Fler recept med: Bakning, Husmanskost, Matbröd, Övrigt