00000

Kapris, rödbetor och brynt rosmarinsmör är goda tillbehör till de nystekta rödtungorna. Istället för rödtunga kan man självklart ta någon annan fisk, t ex rödspätta.

För 4 personer

Ingredienser

1 kg rödtungor, klippta och flådda
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl vetemjöl
3 msk smör till stekning

Rödbetor

16 små färska rödbetor
2 msk rödvinsvinäger
2 msk fänkålsfrön (kan uteslutas)
1 msk salt
16 delikatesskapris

Rosmarinsmör

100 g smör
2 msk rosmarin, finhackad

Tillbehör

, färskpotatis

1. Rödbetor: Ta bort blasten på rödbetorna och lägg dem i en kastrull.
Fyll upp med vatten och häll i vinäger, fänkålsfrö och salt.
Koka upp och låt koka under lock ca 15 min beroende på storlek.
Häll av vattnet, fyll på med kallt vatten och gnid av skalet på rödbetorna.
2. Rosmarinsmör: Bryn smöret i en kastrull och tillsätt rosmarin.
Rör hela tiden.
3. Salta och peppra fisken och panera den i mjölet.
Stek den gyllenbrun ca 4 min på var sida.
4. Lägg rödbetor och kapris i det brynta rosmarinsmöret och häll över fisken. Garnera med en rosmarinkvist och servera med nykokt färskpotatis.