Helstekt rådjursytterfilé med pumpa på tre sätt
- Sätt ugnen på 125°.
- Putsa köttet och krydda det med salt och peppar. Bryn filén i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Lägg köttet i en ugnssäker form.
- Tillaga till 56° innertemperatur, 15-20 min. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs i skivor.
Picklad pumpa:
- Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp.
- Skala, kärna ur och skär pumpan i 1 cm stora tärningar.
- Lägg dem i ättikslagen och koka 1 minut. Låt pumpan kallna i lagen.
Pumpasås:
- Skala, kärna ur och skär pumpan i mindre bitar.
- Lägg dem i en kastrull med vatten, kryddpeppar och salt. Koka under lock ca 10 min, tills pumpan är genommjuk.
- Mixa ihop pumpan och smöret till en slät sås med mixerstav.
Pumpa-sticks:
- Skala, kärna ur och skär pumpan i 1 cm tjocka stavar.
- Vispa upp äggen i en bunke. Lägg mjöl och ströbröd på var sin assiett.
- Panera pumpan; först i mjöl, sedan i ägg och efter det i ströbröd. Doppa därefter i ägg och ströbröd ytterligare en gång.
- Hetta upp oljan i en gryta eller fritös till 180°.
- Fritera pumpasticksen ca 4 min, tills de fått fin färg. Ta upp med hålslev och lägg på dubbelvikt hushållspapper. Krydda med salt.
Servering:
Koka upp såsen på nytt och servera till filén, frasiga sticks och picklad pumpa.