Helstekt lammrack

Beställ lammracken välputsade och med borthugget ryggben, så är de sedan lätta att skära upp inför servering. Vi beräknar fyra ben med kött per person. Köttet gnids med god örtolja två dagar före, bryns dagen före och värms upp inför serveringen på långpannor i ugn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 12 kg lammrack - drygt 200 fint putsade revben med kött och borthugget ryggben

Örtolja

  • 1 l olivolja
  • 5 king solo vitlökar - el 10 klyftor
  • 3 schalottenlökar
  • 3 citroner - strimlat skal
  • 2 kvistar rosmarin

Stekning

  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Två dagar före: Värm olivoljan till 80° med bitar av vit och schalottenlök, citronskal och rosmarin. Håll värmen 20 minuter med termometer, så att oljan får smak.

  2. Kyl och pensla köttet rikligt med oljan, lägg det i plastpåsar i kylen två dygn. Vänd ibland.

  3. Bryn köttet dagen innan i stekpanna utan extra fett. Lägg det i långpannor, låt det kallna, täck med folie och ställ kallt.

  4. Inför servering: Sätt ugnen på 175°. Ta bort folien, salta, peppra och stick en köttermometer i den tjockaste av lammracken, från sidan och rakt in. Stek köttet ca 20 minuter till innertemp 63°. Låt det vila 5–10 min täckt med folie. Skär upp lammracken i bitar om två ben per bit. Servera två sådana bitar per person.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!