Helstekt fläskytterfilé med rosmarinpotatis och hickorysky

Hickory liquid smoke finns i välsorterade livsmedelsaffärer men kan ersättas med en annan rökig grillsås.

40 min

Helstekt fläskytterfilé med rosmarinpotatis och hickorysky

 

1. Sätt ugnen på 275°. Skär köttet på längden i två bitar. Pensla dem med fond och liquid smoke och strö över peppar. Låt köttet stå i rumstemperatur ca 10 min.
2. Blanda potatis, rosmarin, olja och salt i en ugnssäker form. Stek potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
3. Bryn köttet runt om i olja i en stekpanna. Häll vattnet vid sidan om och tillsätt fonden som köttet marinerats i. Låt bräsera under lock tills köttet är genomstekt, 68° innertemperatur. Ta upp köttet och låt det vila.
4. Blanda ner sockret i skyn. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner det i skyn. Skiva köttet och servera det med potatis, sky, sallad och tomater.

Recept från