00000

Helstekt entrecôte eller biff är det absolut smartaste sättet att servera entrecôte till många; köttet är färdigt och behöver bara skäras upp.

För 10 personer:

Ingredienser

3 kilo entrecôte, biff eller filé, välmarmorerad
2 msk flingsalt
2 tsk svartpeppar, nymald

Tillbehör:

potatisgratäng
rödvinssås

20 minuter + tid i ugn

Helstekt entrecôte eller biff – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg köttet på ett galler över en långpanna och tillaga mitt i ugnen ca 10 min (för att döda bakterier).
  2. Sänk ugnstemperaturen till 125° och tillaga köttet tills innetemperaturen är 45°, beräkna ca 1 1/4 timme.
  3. Sänk ugnstemperaturen till 100° och tillaga tills köttets innertemperatur är 60°, beräkna 3-4 timmar.
  4. Vid servering skärs köttet i 10 skivor. Krydda med flingsalt och peppar.

 

Fler recept med: Kött, Nötkött