Helstekt entrecôte eller biff

Helstekt entrecôte eller biff är det absolut smartaste sättet att servera entrecôte till många; köttet är färdigt och behöver bara skäras upp.
Johan Jureskog
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 3 kg entrecôte - biff eller filé, välmarmorerad
  • 2 msk flingsalt
  • 2 tsk svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • potatisgratäng
  • rödvinssås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg köttet på ett galler över en långpanna och tillaga mitt i ugnen ca 10 min (för att döda bakterier).

  2. Sänk ugnstemperaturen till 125° och tillaga köttet tills innetemperaturen är 45°, beräkna ca 1 1/4 timme.

  3. Sänk ugnstemperaturen till 100° och tillaga tills köttets innertemperatur är 60°, beräkna 3-4 timmar.

  4. Vid servering skärs köttet i 10 skivor. Krydda med flingsalt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!