1 1/2 timme
Helgrillad kyckling med chili och mangosallad – gör så här:
- Skala och pressa vitlöksklyftorna. Blanda dem med vinäger och kryddor.
- Klyv kycklingarna i ryggen och fläk ut dem. Bred ut kryddpastan på båda sidorna av kycklingen.
- Låt briketter brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäng locket och se till att grillen håller 200°. Stäng ventilen i bottnen, men håll den öppen på locket. Lägg kycklingarna med skinnsidan nedåt över direkt glödvärme. Beräkna ca 1 timmes tillagning. Värmen kommer successivt att sjunka, öppna spjället i bottnen om temperaturen närmar sig 150°. Vänd kycklingarna efter ca 20 min. Kycklingköttet är färdigt när innertemperaturen i den tjockaste delen är 70°.
- Mangosallad: Skär gurkan i stora bitar. Skala, kärna ur och skär mangon i stora bitar. Skär tomaterna i klyftor. Skala och skiva löken tunt. Halvera och pressa saften ur limen. Blanda grönsaker och frukt med limesaft och salt. Repa bladen från koriandern. Strö den och cashewnötterna över salladen.
- Låt kycklingen vila 5–10 min under aluminiumfolie. Skär den i bröst- och lårbitar och servera med mango- och tomatsallad.