30 minuter + 50 minuter på grillen
Helgrillad kyckling med romglaze och svart bönsallad – gör så här:
- Gnid in kycklingen med olja och krydda den runt om med salt och peppar. Trä upp kycklingen på ett rotesserispett och grilla över indirekt värme (vid sidan av glöden) ca 50 min.
- Glaze: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda chili, vatten, rom, socker och soja i en kastrull. Låt koka utan lock till en simmig konsistens. Låt glazen kallna.
- Sallad: Skölj av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Kärna ur och strimla paprikan. Skär bort skalet och den grova stocken i mitten på ananasen. Skär fruktköttet i bitar. Ansa och strimla salladslöken.
- Blanda bönor, paprika, ananas och lök. Tillsätt olja, lime och salt. Vänd ner salladen precis före serveringen.
- Pensla kycklingen med glazen. Grilla ytterligare ca 10 min runt om, tills kycklingen är genomgrillad, 80° innertemperatur.
- Skär kycklingen i bitar och servera med bönsalladen.