Helgrillad fläskfilé med honungsglaze, färskpotatis och jalapeñosås

Helgrillad fläskfilé är en praktisk bjudrätt, här penslad med spännande glaze.

Helgrillad fläskfilé med honungsglaze, färskpotatis och jalapeñosås

 

1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och kallna.
2. Glaze: Blanda apelsinsaft,  honung, vin, chili och ingefära i en kastrull och koka ihop 5-10 min. Låt glazen kallna och rör i sesamolja.
3. Sås: Kärna ur och finhacka jalapeñon. Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienser till såsen.
4. Kött: Sätt ugnen på 150°. Putsa fläskfilén och pensla med olja. Krydda med salt och peppar. Grilla filéerna runt om i grillpanna ca 5 min. Lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min till 68° innertemperatur.
5. Potatis: Stek potatisen i smör i en stekpanna. Vänd i örterna och krydda med salt.
6. Pensla köttet med glaze och skär det i cm-tjocka skivor. Servera köttet med potatis och sås.

Recept från