4.84.84.84.84.8

Helado con manjar, glass med sydamerikansk kola, kräver karamelliserad mjölk som finns att köpa i välsorterade butiker. Kan bytas ut mot kondenserad mjölk som får koka ihop till kolasås.

För 8 dl:

Ingredienser

2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk
1 gelatinblad
6 äggulor
1 dl strösocker
0,5 burk karamelliserad mjölk, (à 397 g)

20 min + tid i glassmaskin

Helado con manjar – gör så här:

  1. Värm grädde och mjölk i en kastrull. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Häll gräddmjölken över ägg­vispet under vispning. Häll tillbaka i kastrullen.
  3. Sjud smeten under omrörning tills den tjocknat. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och smält gelatinet i smeten. Låt kallna.
  4. Frys smeten i glassmaskin. Lägg glassen i en bunke och ringla i den karamelliserade mjölken. Förvara glassen i frysen.