Hela färsmiddagen i ugn

En lätt lagad allt-i-ett färsrätt. Om man inte vill äta kött kan köttfärs bytas ut mot quornfärs som finns djupfryst. Receptet kan lätt förberedas och även fördubblas.
Allt om Mat

Färs

  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 300 g nötfärs
  • 1 burk tomater - hela (400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - grovmald
  • 250 g ärter, paprika och majs - frysta

Potatismos

  • 1 kg potatis - av mjölig sort
  • 2 - 3 dl mjölk
  • 1 äggula
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 0,5 krm muskotnöt - mald Eventuellt
  • 2 msk parmesan - nyriven

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen till moset. Sätt ugnen på 225°.

  2. Färsen: Finhacka löken och fräs den i smör. Tillsätt färsen och bryn och smula den. Blanda i resten av ingredienserna förutom grönsakerna och låt koka på låg värme ca 5 min. Häll i grönsakerna och koka ytterligare några minuter.

  3. Lägg färsröran i en ugnssäker form, gärna av glas - det ser vackert ut.

  4. Potatismoset: Pressa den kokta potatisen och blanda i mjölk, äggula, salt, smör och eventuellt muskot. Blanda och bred moset över färsröran. Hit kan förberedas och förvaras i kyl till gratinering, tänk då på att förlänga gräddningstiden något. Strö över parmesanost och gratinera 15 min mitt i ugnen. Servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!