00000

En lätt lagad allt-i-ett färsrätt. Om man inte vill äta kött kan köttfärs bytas ut mot quornfärs som finns djupfryst. Receptet kan lätt förberedas och även fördubblas.

För 4 personer

Ingredienser

Färs

1 msk smör
1 gul lök
300 g nötfärs
1 burk hela tomater (400 g)
2 msk tomatpuré
1,5 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar
250 g frysta ärter, paprika och majs

Potatismos

1 kg potatis, av mjölig sort
2-3 dl mjölk
1 äggula
1 tsk salt
1 msk smör
0,5 krm mald muskotnöt Eventuellt
2 msk parmesanost nyriven

Hela färsmiddagen i ugn

 

1. Skala och koka potatisen till moset. Sätt ugnen på 225°.
2. Färsen: Finhacka löken och fräs den i smör. Tillsätt färsen och bryn och smula den. Blanda i resten av ingredienserna förutom grönsakerna och låt koka på låg värme ca 5 min. Häll i grönsakerna och koka ytterligare några minuter.
3. Lägg färsröran i en ugnssäker form, gärna av glas – det ser vackert ut.
4. Potatismoset: Pressa den kokta potatisen och blanda i mjölk, äggula, salt, smör och eventuellt muskot. Blanda och bred moset över färsröran. Hit kan förberedas och förvaras i kyl till gratinering, tänk då på att förlänga gräddningstiden något. Strö över parmesanost och gratinera 15 min mitt i ugnen. Servera med sallad.