Haydari – fetaoströra

Haydari (fetaoströra) är en klassisk och god röra som passar lika bra på mezebordet som till grönsaker och bröd.
Ebru Kelebek
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 200 g fetaost - gärna fet och krämig
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk mynta - hackad
  • 1 msk dill - hackad
  • 1,5 dl turkisk yoghurt

Garnering

  • dillkvistar
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Mosa fetaosten med en gaffel.

  2. Skala och skär vitlöken i bitar och mortla med flingsalt till en puré, eller riv vitlöken på rivjärn och blanda med salt.

  3. Rör ihop ostsmet, vitlökspuré, mynta och dill med yoghurten.

  4. Garnera med dillkvistar. Ringla över olja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!