Havuc salatisi – morotstsatsiki
Ingredienser
- 4 morötter
- 2 msk olivolja
- 0,5 tsk salt
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk flingsalt
- 3 dl turkisk yoghurt
- 1 msk smör
- 1 tsk paprikapulver - sött eller starkt rött
Gör så här
-
Skala och skär morötterna i ca 7 cm långa stavar, tjocka morötter delas på längden. Förväll morötterna i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt rinna av.
-
Stek morotsstavarna i olja på låg värme ca 1 minut. Krydda med salt och låt kallna.
-
Skala och skär vitlöken i bitar och mortla med flingsalt till en puré, eller riv vitlöken på rivjärn och blanda med salt.
-
Blanda vitlökspurén med yoghurten och täck morotsstavarna med blandningen.
-
Bryn smör och paprikapulver i en stekpanna. Droppa blandningen över yoghurttäcket.