Havuc salatisi – morotstsatsiki

Recept på havuc salatisi (morotstsatsiki). De lättkokta morötterna har fått ett krämigt yoghurttäcke.
Ebru Kelebek
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 4 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk smör
  • 1 tsk paprikapulver - sött eller starkt rött

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i ca 7 cm långa stavar, tjocka morötter delas på längden. Förväll morötterna i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt rinna av.

  2. Stek morotsstavarna i olja på låg värme ca 1 minut. Krydda med salt och låt kallna.

  3. Skala och skär vitlöken i bitar och mortla med flingsalt till en puré, eller riv vitlöken på rivjärn och blanda med salt.

  4. Blanda vitlökspurén med yoghurten och täck morotsstavarna med blandningen.

  5. Bryn smör och paprikapulver i en stekpanna. Droppa blandningen över yoghurttäcket.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!