Havtornsmarmelad med vinsötade plommon

Recept på havtornsmarmelad med vinsötade plommon. Det lyser gult från havtornshäcken. Passa på att plocka och frys in. Havtorn är sprängfyllda med vitaminer och antioxidanter. De passar utmärkt till marmelader och geléer. Sockerhalten är en smakfråga, men generellt kan sägas att havtorn kräver mycket socker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 l havtorn - (600 g)
  • 1,5 kg syltsocker
  • 15 söta plommon
  • 2 dl vin - (t ex moulin touchais) sött vitt

Gör så här

  1. Koka upp bär och socker i en kastrull. Skumma noga. Låt bären koka ca 1 timme.

  2. Kärna ur och skär plommonen i klyftor. Häll över vinet och låt marinera.

  3. När havtornen har tappat färg och börjar bli genomskinliga hälls de av i ett durkslag och vätskan får rinna av i en skål.

  4. Häll de vinmarinerade plommonen i vätskan från havtornen. Koka upp och skumma. Låt koka ca 15 min. Häll upp marmeladen i varma burkar. Ställ den i kylen när den kallnat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!