Havskräftstjärtar med blomkål, morotskräm och dragonvinägrett

00000

Recept på havskräftstjärtar med blomkål, morotskräm och dragonvinägrett. Blomkål och havskräfta är en läcker smakkombination. Morotskrämen räcker till fler, men det är svårt att göra mindre sats.

För 4 personer:

Ingredienser

4 havskräftstjärtar
0,5 krm salt
150 g blomkålsbuketter
25 g smör
2 msk pinjenötter rostade

Vinägrett:

1 tsk apelsinskal rivet
1 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
2 tsk dragon finhackad

Morotskräm:

200 g morötter
1,5 dl vatten
1 äggula
3 msk rapsolja
1 krm salt

Garnering:

mangoldskott

13/4 timme 

Havskräftstjärtar med blomkål, morotskräm och dragonvinägrett — gör så här:

  1. Vinägrett: Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda apelsinskal och -saft, vinäger, olja och dragon.
  2. Morotskräm: Skala och skär morötterna i ½ cm tjocka skivor. Lägg dem i en liten kastrull och häll över vattnet. Lägg på locket och koka ca 20 min, tills de är helt genommjuka. Mixa morötterna med det återstående vattnet i kastrullen till en slät tjock puré. Låt kallna.
  3. Mixa 1 dl morotspuré och äggulan. Tillsätt oljan i en fin stråle och mixa till en slät kräm. Krydda med salt.
  4. Salta havskräftorna. Bryn blomkålen i smör ca 1 minut. Lägg kräftstjärtarna i stekpannan och bryn ytterligare ca 1 minut.
  5. Lägg upp morotspurén på tallrikar, lägg på havskräftorna. Strö blomkål och pinjenötter runt om. Ringla över vinägretten och garnera med mangoldskott.