Havskräftsnacks

Frasigt champagnetilltugg.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 havskräftor
  • 1 morot - liten
  • purjolök - (10 cm)
  • 1 msk olivolja - (+ 1 msk)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 apelsin - pressad saft
  • 4 ark vårrulledeg - (20 x 20 cm)

Pensling

  • 1 ägg

Gör så här

  1. Bryt loss och skala kräftstjärtarna. Skala och finstrimla morot och purjolök.

  2. Fräs morot och purjo snabbt i olja. Salta, pressa över apelsin och koka in vätskan. Låt kallna.

  3. Lägg grönsakerna och kräftstjärtarna mitt på vårrulledegen.

  4. Pensla degkanterna med uppvispat ägg. Vik in två motsatta sidor mot mitten och rulla ihop från kortsidan.

  5. Stek rullarna i olja ca 5 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!