4.34.34.34.34.3

Havskräftor med brynt saffrans- och tomatsmör är lyx på en fredag. Smakkombinationen saffran och tomat för tankarna till Spanien.

För 4 personer:

Ingredienser

8 havskräftor, små kokta
2 tomater
1 vitlöksklyfta
0,5 dl bladpersilja, finstrimlad
0,5 krm saffran
50 g smör

Tillbehör:

bröd

10 minuter

Havskräftor med brynt saffrans- och tomatsmör – gör så här:

  1. Skär ett kryss i tomaternas skal. Lägg dem i kokande vatten och koka tills skalet börjar spricka. Ta upp tomaterna och spola dem i kallt vatten. Dra av skalet. Halvera, kärna ur och skär tomatköttet i små tärningar. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Klyv havskräftorna och lägg dem på ett fat eller på tallrikar.
  3. Bryn smöret tills det fått fin färg och doftar nötigt. Blanda i tomater, vitlök, persilja och saffran. Skeda smöret över havskräftorna och servera genast med bröd.
Fler recept med: Fisk, Fredagsmat, Skaldjur