Havskräfta i ”fågelbo”
Ingredienser
- 8 havskräftor
- 400 stor bakpotatis - (ca 400 g)
- 7 dl rapsolja - till fritering
Asiatisk majonnäs
- 1 äggula
- 2 tsk risvinäger
- 0,5 tsk strösocker
- 2 dl rapsolja
- 0,5 tsk sesamolja
- 0,5 tsk salt
Havskräfta i ”fågelbo”
-
Vispa äggula, risvinäger och socker pösigt. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Smaka av med sesamolja och salt. Ställ såsen i kylen för att mogna.
-
Skala och hyvla potatisen tunt, gärna på en mandolin och skär därefter i fina strimlor. Skölj dem i kallt vatten och torka dem torra i en handduk.
-
Hetta upp oljan till 180°. Fritera potatisen gyllenbrun. Låt den rinna av på hushållspapper.
-
Skala havskräftstjärtarna men låt den yttersta änden vara kvar. Doppa kräftstjärtarna i hälften av majonnäsen och tryck fast den friterade potatisen väl.