Havskräfta i ”fågelbo”

Spara hälften av majonnäsen i kylen. Servera till andra skalddjur.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 havskräftor
  • 400 stor bakpotatis - (ca 400 g)
  • 7 dl rapsolja - till fritering

Asiatisk majonnäs

  • 1 äggula
  • 2 tsk risvinäger
  • 0,5 tsk strösocker
  • 2 dl rapsolja
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 0,5 tsk salt

Havskräfta  i ”fågelbo”

  1. Vispa äggula, risvinäger och socker pösigt. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Smaka av med sesamolja och salt. Ställ såsen i kylen för att mogna.

  2. Skala och hyvla potatisen tunt, gärna på en mandolin och skär därefter i fina strimlor. Skölj dem i kallt vatten och torka dem torra i en handduk.

  3. Hetta upp oljan till 180°. Fritera potatisen gyllenbrun. Låt den rinna av på hushållspapper.

  4. Skala havskräftstjärtarna men låt den yttersta änden vara kvar. Doppa kräftstjärtarna i hälften av majonnäsen och tryck fast den friterade potatisen väl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!