Havreklubbor med choklad

Havreklubbor med choklad är energigivande och goda klubbor som är perfekta att ta fram och överraska med när man behöver fylla på energin!
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl sirap - ljus
  • 100 g aprikoser - torkade
  • 50 g choklad - mörk
  • 5 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1 dl nötter - grovt hackade, valfria
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg smör, socker och sirap i en kastrull. Låt smälta samman på medelhög värme tills smöret smält och smeten är gyllene. Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Hacka aprikoser och choklad.

  2. Rör ner havregrynen och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en ganska smulig deg, forma degen till runda bollar och tryck ihop ordentligt runt klubbpinnar av trä.

  3. Lägg klubborna med jämna mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!