Havregifflar

Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 6,5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 msk salt
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 15 dl vetemjöl special
  • 1 dl vetemjöl - till utbakning

Fyllning

  • 200 g korv - rökt, i tärningar
  • 150 g fetaost - i tärningar

Pensling

  • olivolja
  • 0,5 dl fiberhavregryn

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke, värm vattnet till ca 37°. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Blanda ner olivolja, honung och salt. Tillsätt fiberhavregryn och mjöl, lite taget och spara lite till utbakning. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i övertäckt bunke ca 40 minuter.

  2. Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje del till en rund kaka, ca 35 cm i diameter. Skär varje kaka korsvis till 6 trekanter. Lägg på fyllningen och rulla ihop dem till gifflar. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa utan bakduk ca 30 minuter.

  3. Sätt ugnen på 225°.

  4. Pensla gifflarna med olja och strö över fiberhavregryn. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Frys in gifflarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!