00000

Söta små havreformar med krämig vaniljfyllning och färska bär. Receptet är beräknat till veckformar som rymmer 1/2 dl. Lossa kakorna från formarna genom att lägga dem upp och ner och knacka till hårt i botten.

För 8 st

Ingredienser

Havreformar

50 g smör
0,5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
smält smör till formarna

Fyllning:

100 g mascarpone eller philadelphiaost
0,5 dl lätt crème fraiche
0,75 msk vaniljsocker
färska bär hallon, jordgubbar, blåbär, björnbär

Garnering:

florsocker

Havreformar med bär och vaniljmascarpone

 

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Rör 50 g smör och socker poröst. Tillsätt mjöl och havregryn och blanda.
3. Pensla formarna med smör. Dela degen i 8 delar och tryck ut dem i formarna. Grädda 5-7 minuter på plåt mitt i ugnen. Låt svalna något innan de knackas ut.
4. Blanda mascarpone, crème fraiche och vaniljsocker. Fördela blandningen i de kalla formarna. Lägg på bär och pudra över florsocker.