Havets wallenbergare

Recept på havets wallenbergare. Istället för köttbullar – bjud på fiskbiffar i liten storlek.
Servera havets wallenbergare varma.
Servera havets wallenbergare varma. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 600 g vit fiskfilé - gärna gädda
  • 1 gul lök - liten
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk salt
  • 2 tsk citronpeppar
  • 2 krm cayennepeppar
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 2 msk gräslök - hackad
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar. Skala och finhacka löken.

  2. Mixa fisken med salt i en mat-beredare till en slät färs. Späd med grädden medan maskinen arbetar. Krydda med citronpeppar och cayennepeppar. Blanda ner lök, dill och gräslök.

  3. Forma små biffar av färsen med blöta händer. Stek biffarna i smör på medelvärme ca 3 min på varje sida. Servera dem varma.

Recept av Henrik Eriksson Falkman

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!