Recept av Henrik Eriksson Falkman
Havets wallenbergare
Recept på havets wallenbergare. Istället för köttbullar – bjud på fiskbiffar i liten storlek.
Ingredienser
- 600 g laxfilé
- 600 g vit fiskfilé - gärna gädda
- 1 gul lök - liten
- 4 dl vispgrädde
- 1 msk salt
- 2 tsk citronpeppar
- 2 krm cayennepeppar
- 0,5 dl dill - hackad
- 2 msk gräslök - hackad
- 50 g smör
Gör så här
-
Skär fisken i bitar. Skala och finhacka löken.
-
Mixa fisken med salt i en mat-beredare till en slät färs. Späd med grädden medan maskinen arbetar. Krydda med citronpeppar och cayennepeppar. Blanda ner lök, dill och gräslök.
-
Forma små biffar av färsen med blöta händer. Stek biffarna i smör på medelvärme ca 3 min på varje sida. Servera dem varma.