Havets wallenbergare

00000

Recept på havets wallenbergare. Istället för köttbullar – bjud på fiskbiffar i liten storlek.  

För 80 småbiffar:

Ingredienser

600 g laxfilé
600 g vit fiskfilé gärna gädda
1 gul lök liten
4 dl vispgrädde
1 msk salt
2 tsk citronpeppar
2 krm cayennepeppar
0,5 dl dill hackad
2 msk gräslök hackad
50 g smör

40 minuter

Havets wallenbergare – gör så här:

  1. Skär fisken i bitar. Skala och finhacka löken.
  2. Mixa fisken med salt i en mat-beredare till en slät färs. Späd med grädden medan maskinen arbetar. Krydda med citronpeppar och cayennepeppar. Blanda ner lök, dill och gräslök.
  3. Forma små biffar av färsen med blöta händer. Stek biffarna i smör på medelvärme ca 3 min på varje sida. Servera dem varma.

Recept av Henrik Eriksson Falkman

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Jul, Lax, Övrigt