33333

Recept på hastbullar, goda bullar med filmjölk bakade på bakpulver. Hastbullar är godast nybakade.

För 20 bullar:

Ingredienser

1 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1,5 dl strösocker
7,5 dl vetemjöl, 450 g
150 g smör, rumsvarmt
3,5 dl filmjölk

Fyllning:

50 g smör, rumsvarmt
0,5 dl strösocker
2 tsk kanel, mald

Pensling:

ägg

Garnering

pärlsocker

15 minuter + 11 minuter i ugn

Hastbullar – gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 250°. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, strösocker och mjöl i en bunke.
  2. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg. Fördela degen i ca 20 muffins­formar utställda på en plåt.
  3. Fyllning: Blanda ihop smör, socker och kanel till en massa i en skål.
    Gör en grop mitt i varje bulle och lägg ner en klick fyllning.
    Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  4. Grädda bullarna mitt i ugnen 11–13 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Recept: Linda Adamsson, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar