Hastbullar

Recept på hastbullar, goda bullar med filmjölk bakade på bakpulver. Hastbullar är godast nybakade.
Foto: Hembakat

Ingredienser

  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 1,5 dl strösocker
  • 7,5 dl vetemjöl - 450 g
  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 3,5 dl filmjölk

Fyllning

  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 tsk kanel - mald

Pensling

  • ägg

Garnering

  • pärlsocker

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 250°. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, strösocker och mjöl i en bunke.

  2. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg. Fördela degen i ca 20 muffins­formar utställda på en plåt.

  3. Fyllning: Blanda ihop smör, socker och kanel till en massa i en skål. Gör en grop mitt i varje bulle och lägg ner en klick fyllning. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

  4. Grädda bullarna mitt i ugnen 11–13 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Recept: Linda Adamsson, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!