Hassenötsbräck på glassfat

Knapriga smulor gör vanlig glass festlig! Grädda en kaksmet och bryt den till grova smulor. Varva dem på ett vackert fat med hallon och glass.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g hasselnötter
  • 150 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl sirap - ljus
  • 0,5 dl mjölk

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200° och hacka nötterna. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, mjöl, sirap och mjölk, och värm tills det blir en jämn smet. Rör snabbt ner nötterna och bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min – passa mot slutet. Låt kakan kallna, bryt den i bitar och lägg upp den med glasstärningar och hallon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!