Hasselnötsmaräng med sommarbär, choklad & kokos

Det här är en bra tårta om ni är många och kyl­utrymmet är begränsat. Bottnarna kan du baka i förväg och förvara i rumstemperatur.

45 min

1. Sätt ugnen på 175°. Rosta hasselnötterna i torr panna. Gnugga bort skalet i en ren kökshandduk. Finhacka.
2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Vänd ner nöthacket i marängsmeten. Blanda florsocker och majsstärkelse och sikta ner i marängsmeten. Spritsa eller bred ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 min. Låt kallna.
3. Topping: Vispa grädden fluffig med vaniljsocker. Blanda försiktigt ner yoghurten.
4. Kärna ur och skär nektarinen i klyftor. Snoppa och dela jordgubbarna. Rosta ev kokoschipsen i torr panna.
5. Bred gräddyoghurten på marängbottnen. Strössla över bär, nektarin, kokos och choklad och servera genast.

Recept från