Hasselnötsmaräng med sommarbär, choklad & kokos

Det här är en bra tårta om ni är många och kyl­utrymmet är begränsat. Bottnarna kan du baka i förväg och förvara i rumstemperatur.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl hasselnötter
  • 5 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 dl majsstärkelse (Maizena)

Topping

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 nektarin
  • 500 g jordgubbar
  • 1 dl kokoschips - (t ex Biofood)
  • 2 dl blåbär
  • 2 msk mjölkchoklad - grovriven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rosta hasselnötterna i torr panna. Gnugga bort skalet i en ren kökshandduk. Finhacka.

  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Vänd ner nöthacket i marängsmeten. Blanda florsocker och majsstärkelse och sikta ner i marängsmeten. Spritsa eller bred ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 min. Låt kallna.

  3. Topping: Vispa grädden fluffig med vaniljsocker. Blanda försiktigt ner yoghurten.

  4. Kärna ur och skär nektarinen i klyftor. Snoppa och dela jordgubbarna. Rosta ev kokoschipsen i torr panna.

  5. Bred gräddyoghurten på marängbottnen. Strössla över bär, nektarin, kokos och choklad och servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!