Hasselnötskräm och kronärtskocksröra

Servera rörorna med bröd, oliver och ett glas vin medan ni väntar på det grillade. Tillsätt ev mer vatten om hasselnötskrämen känns för tjock.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g hasselnötter
  • 0,5 grön chili - t ex spansk peppar
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1,5 dl vatten
  • 2 tsk citron - pressad
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Kronärtskocksröra, ca 2 dl

  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 1 burk kronärtskocksbottnar - (210 g)
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl bladpersilja - plockad
  • 0,5 tsk citron - pressad
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Hasselnötskräm: Rosta hasselnötterna i stekpanna tills de börjar få lite färg. Kärna ur och finhacka chilin. Mixa alla ingredienser i en matberedare till en finmald massa.

  2. Kronärtskocksröra: Skala och finhacka vitlöken. Mixa alla ingredienser utom yoghurt till en slät massa.Vänd ner yoghurten i massan.  Servera rörorna till bröd och oliver.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!