00000

Servera rörorna med bröd, oliver och ett glas vin medan ni väntar på det grillade. Tillsätt ev mer vatten om hasselnötskrämen känns för tjock.

För 1 3 dl

Ingredienser

200 g hasselnötter
1/2 grön chili, t ex spansk peppar
1 1/2 dl rapsolja
1 1/2 dl vatten
2 tsk pressad citron
1 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar

Kronärtskocksröra, ca 2 dl

1/2 vitlökssklyfta
1 burk kronärtskockbottnar (210 g)
1/2 dl olivolja
1/2 dl plockad bladpersilja
1/2 tsk pressad citron
1 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar
1/2 dl turkisk yoghurt

20 min

1. Hasselnötskräm: Rosta hasselnötterna i stekpanna tills de börjar få lite färg. Kärna ur och finhacka chilin. Mixa alla ingredienser i en matberedare till en finmald massa.
2. Kronärtskocksröra: Skala och finhacka vitlöken. Mixa alla ingredienser utom yoghurt till en slät massa.Vänd ner yoghurten i massan.  Servera rörorna till bröd och oliver.

Fler recept med: Övrigt, Sås och marinad, Smårätter