Hasselnötskaffe med vaniljgrädde

En värmande kaffedrink, bara för de vuxna. Servera med en chokladfylld havrekaka, den låter sig enkelt göras med färdiga havreflarn. Förbered gärna dagen före och ställ dem svalt. Serverad med choklad- och havrekaka.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk florsocker
  • 3 dl hasselnötslikör
  • 1 l kaffe - varmt, starkt

20 kakor

  • 200 g choklad - (70 %) mörk
  • 1 dl vispgrädde
  • 40 havreflarn

Gör så här

  1. Börja med kakorna: Finhacka chokladen. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt chokladen. Rör tills den smält. Låt svalna. Spritsa krämen på hälften av kakorna och lägg på resterande kakor som lock. Låt kakorna stelna i kylen innan de serveras.

  2. Kaffe: Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Vispa grädden fluffig med vaniljfrön och florsocker.

  3. Häll hasselnötslikör i 10 kaffeglas. Fördela kaffet i glasen och toppa med en klick vaniljgrädde. Servera med kakor

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!