00000

En värmande kaffedrink, bara för de vuxna. Servera med en chokladfylld havrekaka, den låter sig enkelt göras med färdiga havreflarn. Förbered gärna dagen före och ställ dem svalt. Serverad med choklad- och havrekaka.

För 10 person(er)

Ingredienser

1 vaniljstång
2 dl vispgrädde
2 tsk florsocker
3 dl hasselnötslikör
1 l kaffe, varmt, starkt

20 kakor:

200 g choklad, (70 %) mörk
1 dl vispgrädde
40 havreflarn

Hasselnötskaffe med vaniljgrädde

1. Börja med kakorna: Finhacka chokladen. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt chokladen. Rör tills den smält. Låt svalna. Spritsa krämen på hälften av kakorna och lägg på resterande kakor som lock. Låt kakorna stelna i kylen innan de serveras.
2. Kaffe: Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Vispa grädden fluffig med vaniljfrön och florsocker.
3. Häll hasselnötslikör i 10 kaffeglas. Fördela kaffet i glasen och toppa med en klick vaniljgrädde. Servera med kakor

Fler recept med: Övrigt, Varma drycker