30 min+30 min+10 min i ugnen
1. Sätt ugnen på 225°. Rosta hasselnötterna i en ugnssäker form mitt i ugnen ca 10 min, tills skalet blivit mörkbrunt, nästan svart. Ta ut nötterna och gnugga bort skalet i en ren kökshandduk. Ta undan fem nötter och mixa resten i matberedare. Tillsätt senap och honung. Krydda med 2 krm salt.
2. Skala morötter och palsternackor och gnid in med olja på en plåt. Strö över timjan, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
3. Krydda köttet med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn det i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Ta upp och lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Bred på hasselnötskrämen. Tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, beräkna 10–12 min.
4. Spenat: Fräs spenaten smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Toppa med kapris och körvel. Servera med rostade rotfrukter, spenat och en klick yoghurt toppad med hackade hasselnötter.