Hasselnöts- och kardemummakakor

Krispigt tilltugg till efterrätten!
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 150 g hasselnötter
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl honung - flytande
  • 0,5 dl solrosolja
  • 0,5 tsk kardemumma - stött
  • 1 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Finhacka nötterna.

  2. Blanda nötterna med socker, honung, olja och kardemumma. Rör i mjölet.

  3. Rulla bollar av smeten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till bollarna något.

  4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!