55555

Hasselbackspotatis med mandel kan varieras med pinjenötter i stället för mandel.

För 4 person(er)

Ingredienser

800 g potatisar, små
50 g smör
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
50 g manchegoost
1 dl mandelspån

15 minuter + 40 minuter i ugn

Hasselbackspotatis med mandel – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.  Skala potatisen. Skär den i tunna skivor men inte helt igenom.
  2. Lägg smöret i en ugnssäker form. Skala och pressa i vitlöken. Blanda i salt. Smält smöret mitt i ugnen. Vänd runt potatisen i smöret, lägg dem med den skivade ­sidan uppåt. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Riv osten och blanda den med mandeln. Fördela på potatisen, tillaga ytterligare ca 10 min, tills ost och mandel fått fin färg.
Fler recept med: Svenskt, Tillbehör