Recept på hasselbacksbroccoli med halloumi och lökröra. Välj små broccolihuvuden som sitter ihop tajt. Då är de lättare att jobba med.

För 4 personer:

Ingredienser

4 broccolistånd (à 250 g)
200 g halloumiost
1 purjolök
1,5 dl lätt crème fraiche
400 g körsbärstomater på kvist
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

50 g bröd per person

15 minuter + 12 minuter i ugn

Hasselbacksbroccoli med halloumi och lökröra – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär bort stammen på broccolin så att de står stadigt upp. Skär bort det grövsta på stammen och skiva den tunt.
  2. Koka huvudena i lättsaltat vatten ca 3 min. Kyl ner i kallt vatten. Låt rinna av.
  3. Ansa och strimla purjolöken. Fräs lök och broccoliskivor i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min.
  4. Rör i crème fraiche, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Ta pannan från värmen.
  5. Skåra broccolin så att den fortfarande sitter ihop. Fyll skårorna med lökröran. Skär halloumin i 1/2 cm tjocka skivor på längden. Stick ner i varje skåra på broccolin.
  6. Lägg broccolihuvudena på en plåt med bakplåtspapper. Fördela tomaterna runt om och ringla över 2 msk olja.
  7. Tillaga mitt i ugnen 12–14 min. Servera med bröd.

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma! 
bonniers_vegetariska_kokbok

Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

För fler vegetariska recept, följ oss på Facebook:
Allt om Mat Vego