Harira - marockansk kryddig linssoppa

Recept på Harira - marockansk kryddig linssoppa. En matig och god soppa med mustig smak av kanel och ingefära.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3 stora selleristjälkar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 tsk kanel - mald
  • 1,5 tsk ingefära - mald
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 2,5 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl gröna linser
  • 1 burk kikärter - (400 g)
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Ansa och hacka selleristjälkarna.

  2. Fräs lök och selleri i olja i en stor gryta 2–3 min. Tillsätt tomatpuré och kryddor och låt fräsa ca 3 min. Häll över vattnet. Tillsätt buljongtärningar, linser och kikärter.

  3. Sjud soppan på svag värme under lock ca 30 min. Hacka persilja och koriander och blanda ner i soppan vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!