Hängmörad biff med manchego- och chilimajonnäs och råstekt sötpotatis
Ingredienser
- 300 g biff - hängmörad i bit, gärna med kappa
- 0,5 tsk salt - + 0,5 tsk
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 1 msk smör
- 1 sötpotatis - (ca 400 g)
- 2 msk rapsolja
Majonnäs
- 1 dl majonnäs - hemlagad eller Hellmans
- 25 g manchego
- 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
- 1 msk gräslök - hackad
Tillbehör
- sallad
Gör så här
-
Majonnäs: Grovriv osten. Kärna ur och finhacka chili. Blanda majonnäsen med ost, chili och gräslök.
-
Krydda köttet med 1/2 tsk salt och peppar. Stek det i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida, till 55° innertemperatur. Ta upp och låt köttet vila på en skärbräda.
-
Skrubba sötpotatisen och skär den i tunna skivor. Torka av skivorna med hushållspapper. Stek potatisskivorna i het olja i en stekpanna under omrörning tills de fått fin färg och mjuknat. Krydda med 1/2 tsk salt.
-
Skär köttet i cm-tjocka skivor. Servera med råstekt sötpotatis, majonnäs och sallad.