Hängmörad biff med manchego- och chilimajonnäs och råstekt sötpotatis

Hängmörad biff med manchego- och chilimajonnäs och råstekt sötpotatis är snabblagad festmat. Ta fram köttet ca 20 min innan det ska stekas så kyls inte stekpannan ner när köttet steks och du får då en bättre stekyta.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g biff - hängmörad i bit, gärna med kappa
  • 0,5 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör
  • 1 sötpotatis - (ca 400 g)
  • 2 msk rapsolja

Majonnäs

  • 1 dl majonnäs - hemlagad eller Hellmans
  • 25 g manchego
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 msk gräslök - hackad

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Majonnäs: Grovriv osten. Kärna ur och finhacka chili. Blanda majonnäsen med ost, chili och gräslök.

  2. Krydda köttet med 1/2 tsk salt och peppar. Stek det i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida, till 55° innertemperatur. Ta upp och låt köttet vila på en skärbräda.

  3. Skrubba sötpotatisen och skär den i tunna skivor. Torka av skivorna med hushållspapper. Stek potatisskivorna i het olja i en stekpanna under omrörning tills de fått fin färg och mjuknat. Krydda med 1/2 tsk salt.

  4. Skär köttet i cm-tjocka skivor. Servera med råstekt sötpotatis, majonnäs och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!