3.83.83.83.83.8

Handskalade räkor, dillsabayon och rischips är en festlig förrätt. Dillsabayon påminner i smaken lite om en gravlaxsås, fast utan senap. Se upp så att inte vattenbadet är för varmt, då blir det äggröra.

För 4 personer:

Ingredienser

12 räkor, färska
1 tsk olivolja
1 krm flingsalt

Dillsabayon:

4 äggulor
1 msk vitt vin, torrt
1 tsk strösocker
1 tsk ättiksprit, (12 %)
4 msk dill, finhackad
2 krm salt

Rischips:

2 noriark
4 blad rispapper
5 dl rapsolja
1 krm salt

Garnering:

dill
wasabiört, eller vattenkrasse

30 minuter

Handskalade räkor, dillsabayon och rischips – gör så här:

  1. Skala räkorna. Blanda dem med olja och salt.
  2. Dillsabayon: Vispa äggulor, vin, socker och ättika i en rostfri bunke över kokande vatten tills det är vitt, tjockt och fluffigt. Vänd ner dillen och krydda med salt.
  3. Rischips: Mixa noriarken till ett fint pulver. Klipp rispapprena i sex bitar vardera. Hetta upp oljan i en kastrull till 200°. Fritera rispapperet hastigt tills det puffat upp. Strö över noripulver och salt.
  4. Lägg räkorna i skålar och klicka på sabayon. Garnera med dill och wasabiört. Servera med rischips.
Fler recept med: Fest, Fisk, Förrätter, Skaldjur